Literární soutěž - prodlužujeme uzávěrku do 31. března!📢

Dnes otevřeno: Pro dospělé: 9 - 17, Děti a mládež 12 - 16 Týdenní pracovní doba
15/10/2021

Městská knihovna roku 2021

V rámci soutěže Knihovna roku 2021 vyhlášenou Ministerstvem kultury ČR v kategorii "základní knihovny” získala dne 14. října 2021 zvláštní uznání poroty Místní lidová knihovna Libštát a to za krásné prostředí a propagaci knihovny na sociálních sítích. Knihovna má opravdu velký potenciál a držíme jí pěsti!

V kategorii "městská knihovna roku" SKIP se na prvním místě umístila vaše semilská knihovna. Bylo to pro nás velké nečekané překvapení, ač už návštěva poroty se nesla ve velmi pohodovém duchu.

Děkujeme, milí čtenáři, bez vás bychom nebyli takovou knihovnou, jakou společně jsme, tou nejlepší pro rok 2021. Velký dík patří zřizovateli městu Semily (současnému i bývalému vedení), Libereckému kraji a také našim dlouholetým sponzorům a podporovatelům.

Za metodické vedení a inspiraci vděčíme Krajské vědecké knihovně v Liberci.

V neposlední řadě děkujeme všem spolkům a organizacím za spolupráci na úžasných kulturních programech.

A nesmíme zapomenout ani na spisovatele, cestovatele, historiky, umělce a další, co nás navštívili, a podpořili semilskou knihovnu.

DĚKUJEME!

Vaše Městská knihovna roku 2021

Pozn. Na fotografii je zachycen okamžik po slavnostní ceremonii v Klementinu. Zleva - Blanka Konvalinková (emeritní ředitelka KVK Liberec), Michaela Staňková (krajská metodička KVK Liberec), Anežka Plívová (knihovnice MLK Libštát), Jitka Šedinová (knihovna Semily), Lena Mlejnková (starostka města Semily), Dana Petrýdesová (ředitelka KVK Liberec)